Ved du nok om ammepuder?

11 September 2020 Pia Nielsen

Det kan være overvældende at blive mor – ikke mindst på grund af ansvaret for det lille ny menneske, men også fordi der er så mange nye ting at tage stilling til og sætte sig ind i. Ammepuder er én af dem, og det kan i sig selv være lidt svært at finde ud af hvorfor en sådan er nødvendig.

Hvorfor kan du ikke undvære en ammepude?

Før du bliver mor, kan det måske være svært at forstå fordelene ved at have en pude specielt til amning. Kan man ikke bare bruge en almindelig pude? Og behøver man overhovedet at have en pude?

Ammepuder versus almindelig puder

Du kan naturligvis sagtens bruge en almindelig pude som ammepude, der er blot nogle væsentlige fordele ved at vælge en egentlig ammepude. Den boomerang-agtige facon gør den velegnet til at lægge under babyens hoved og din arm samtidig med at barnet føler tryghed ved puden langs ryggen. En ammepude omslutter ligesom barnet, så det ligger godt under amningen. 

En anden fordel ved en ammepude er, at du kan være sikker på, at både pude og tilhørende betræk er 100% allergivenlig og uden kemiske stoffer. 

Behøver du en pude til at amme?

Det er ikke nødvendigt at bruge en pude, hver gang du ammer. Men gør du ikke, vil du hurtig mærke en overbelastning af arme og skuldre. Uden en ammepude skal du holde barnet i en på én gang praktisk og tryg position. Samtidig får barnet ikke den omsluttende fornemmelse, som en ammepuder giver. 

Selvom du har en ammepude, kan du sagtens ind i mellem lade være med at bruge den – hvis det er særlig varmt, hvis du ikke har fået den med, eller hvis du gerne vil afprøve at amme uden. Du vil desværre nok hurtigt komme til at savne den – særligt hvis du normalt bruger den og dermed ikke har trænet dine arme og skuldre til at holde barnet under hele amningen. 

 

Flere Nyheder