Godt at vide inden du maler

24 november 2020 Maya Hindsberg

editorial

Skal du til at have malet lejligheden? Er du i tvivl, om du skal gøre det selv eller få en maler i Roskilde eller din omegn til at hjælpe dig? Det er også et svært valg og kan afhænge meget af, hvad du skal have malet. Projekter som at få malet facade og træværk, hvor der ofte også skal andet end bare malingen til, for at gøre det godt, kan være oplagte at få hjælp til, hvorimod du godt selv kan male vægge og lofter i lejligheden. Det er dog tips til, hvordan du kan sikre det bedste resultat, når du maler, som der vil være fokus her.

Forberedelse er det vigtigste

Noget af det vigtigste, du kan gøre, er at forberede dig ordentligt. Det vil sige få tapet ordentligt af, få dækket gulvet til med pap, plast eller filt og få fjernet møbler. Du har nemlig ikke lyst til at have maling pletter ud over det hele, når du engang er færdig.

Forbered væggen

Udover, at det er vigtigt, at du får vasket væggen, så der ikke sidder skidt og snavs på væggen, så vil du gerne være sikker på, at du har fået spartlet og slebet eventuelle huller, der måtte være i væggen. Et ordentligt spartel arbejde efterlader dig med en pæn og jævn overflade, så dit malerjob står ekstra skarpt.

Maling på tapet

Der vil kunne komme bobler, når du maler direkte på tabet. De forsvinder typisk, når farven tørrer. Hvis der er bobler, der ikke forsvinder, så kan du skære aflange bobler op, og påføre nyt tapetklister og så male over igen.

Start med væggen

Du bør altid starte med væggene, også hvis du maler dine paneler. Du vil gerne male lidt af vægfarven ned på panelet, da det på den måde skaber en glidende og lukket overgang mellem panel og væg.

Flere Nyheder