Behandlingsmuligheder til alkohol hjælp

15 October 2018 Lykke Holzmann Søby
image

Når du skal have alkohol hjælp afhænger din behandling af din situation. De fleste mener, at en kombination af behandlinger virker godt, og du kan få dem sammen gennem et program. Nogle af behandlingsmulighederne til alkohol hjælp er indlæggelsesprogrammer, hvor du bor et behandlingscenter i et stykke tid. Andre er ambulante programmer, hvor du bor hos dig selv, men mødes med andre til alkohol hjælp en gang imellem.

Gå til Detox

For mennesker med alvorlige alkoholproblemer er det et vigtigt skridt at komme i detox. Målet er at stoppe med at drikke og give kroppen tid til at få alkoholen ud af systemet. Det tager som oftest et par dage til en uge.

De fleste mennesker tager på hospitalet eller på et behandlingscenter på grund af abstinenser som:

  • Rysteture
  • At se eller føle ting der ikke er der virkelig (hallucinationer)
  • Kramper

Læger og andre eksperter kan holde øje med dig og give dig medicin til at hjælpe med dine symptomer.

Se en rådgiver eller terapeut

Når man har problemer med alkohol, er det kun en del af svaret at kontrollere sit alkoholindtag. Du skal også lære nye færdigheder og strategier at bruge i hverdagen. Psykologer, socialrådgivere eller terapeuter kan lære dig at:

Skift den adfærd, der får dig til at drikke

Stresse mindre

Opbygge et stærkt supportsystem

Opsætte og nå dem

Nogle mennesker har kun brug for en kort, fokuseret rådgivningssession. Andre har brug for en-til-en-behandling i længere tid, for at håndtere problemer som angst eller depression. Alkoholbrug kan have stor indflydelse på mennesker tæt på dig, så par- eller familieterapi kan også hjælpe.

Medicin

Ingen medicin kan “helbrede” alkoholforstyrrelser, men nogle kan hjælpe, når du er i gang med at få alkohol hjælp. Den medicin man kan få, kan hjælpe med til at gøre det mindre sjovt at drikke, så du slet ikke har lyst til at gøre det så ofte.

Du kan få medicin der gør dig syg og får dig til at kaste op, hvis du drikker. Der findes en anden medicin som hjælpe med trangen til alkohol og en tredje der blokerer den gode følelse, du får ved at drikke alkohol

Husk der er ingen skam i at få alkohol hjælp

Flere Nyheder