Malertips til indendøre

24 November 2020 Maya Hindsberg

editorial

Der er mange ting at forholde sig til, når man har et malerprojekt i gang. Først og fremmest om du f.eks. skal finde en maler i Roskilde, eller om du vil gøre det selv.  Det er dog primært gør-det-selv delen, den her artikel vil fokusere på. Der er nemlig mange små ting, som er med til at sikre, at du får det bedste resultat. 

Forberedelsen er vigtig

Der går rigtig meget forarbejde ind i at få et godt resultat. Faktisk er forarbejdet det, der tager mest tid og er mest omfattende, og det afgør i den grad også, hvor godt resultatet bliver.

Du vil derfor gerne bruge tid på at dække alle flader til. Afhængig af dit gulv, vil du skulle dække det af på forskellige måder, hvis du kan, så anbefales det dog at bruge enten pap eller nålefilt, da det suger malingen til sig og det gør plastik ikke.

Fjern malertape og malerpletter hurtigt

Du vil gerne dække lister og paneler af med malertape. Det gælder også stikkontakter og lampeudtag, og det skal gerne gøres grundigt, så der ikke kommer maling pletter på. Du vil dog også gerne være hurtig og effektiv i at fjerne det igen, da det ellers risikerer at brænde sig fast. 

Skulle uheldet dog være ude, og du ikke har dækket ting ordentligt af, så kan de fleste maler pletter fjernes med en våd klud. Jo hurtigere du kommer til dem, jo bedre. 

Forbered væggen ordentligt

For at malingen kan få et ordentligt underlag at ligge på, vil du først gerne vaske væggen ned, så der ikke sidder skidt og snavs på den. Derudover, så skal du se på at spartle og slibe skader, huller og revner. Hvis du skal fikse hele væggen, så brug sandspartel og hvis du blot har mindre huller efter f.eks. en hylde, kan du nøjes med polyfilla. 

More articles