Gør dig mere specifik som freelance tekstforfatter

13 April 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når du falder over en stillingsannonce med ordlyden “tekstforfatter søges“, og du selv arbejder som freelance tekstforfatter og har ledig nok tid, så er det lokkende bare at skrive med det samme og søge den stilling.

Dette gælder ikke kun, hvis man har fået at vide fra ens a-kasse, at man skal søge noget relevant, og man egentlig ikke gider den her stilling.

Men hvis nu stillingen faktisk lyder lokkende – om det er fast arbejde eller bare periodearbejde – så har man jo lyst til at skrive til dem, da man hellere vil have noget at lave end at pille navle.

Og beskrivelserne i stillingen ser sådan set fin ud, og det er arbejde og en stilling, som du godt kunne se dig selv i.

Dog er der måske tre ud af fem ting af de ønskede kompetencer, som du godt mestrer, mens resten er lidt flyvsk/ligger langt tilbage for dig, eller du slet ikke mestrer det.

Skal man så skrive alligevel?

Afgør med dig selv, hvad du vil skrive om i forbindelse med at være freelance tekstforfatter

Det er jo klart, at du gerne vil have penge i kassen, men skal det komme uanset hvad?

For hvis du nu får et arbejde, hvor du har tilkæmpet dig stillingen, fordi du er god til at sælge dig selv, men du egentlig ikke har kompetencerne til opgave, så er der jo en stor chance for, at du bliver hængt ud i miljøet som dårlig til dit arbejde.

Selvfølgelig er der altid de succeshistorier, hvor man i mellemtiden lærer sig de kompetencer, man mangler, inden man reelt starter.

Men det er også derfor, at man ser mange jobsamtaler, hvor man skal bevise, hvad man kan.

Det er ikke værd at tage den chance, hvis det går dårligt for dig, så hold dig til at søge de stillinger, du stort set passer helt til at kunne klare.

More articles