Vælg det rigtige behandlingscenter

20 januar 2020 Lotte Hindsberg
Vælg det rigtige behandlingscenter

Uanset om du selv har valgt at søge hjælp for et evt. misbrug eller om det er din familie, der har krævet at du får hjælp er det vigtigt, at du vælger det rigtige behandlingscenter, der har ekspertise i netop den type misbrug du har. Hvad enten det er et alkoholmisbrug, hash eller ludomani. Ved at vælge det rigtige misbrugscenter, er du med til at øge dine chancer for at få brugt med dit misbrug. 

Har du et alkoholmisbrug kunne https://behandlingscenter-stien.dk være et godt sted at starte, med at tage en råd og vejlednings samtale og se om de har mulighederne for at hjælpe. 

Få gratis råd og vejledning

Hvis du er i tvivl om du har et alkoholmisbrug eller en du holder af har et, er det på et misbrugscenter muligt at få en gratis og anonym samtale og få gode råd til, hvordan du kan komme videre. Er der et større behov end hvad en samtale kan gøre, er det nødvendigt at opgive sit Cpr. nr. for forsat at kunne få gratis hjælp. Hvis det er vigtigt at forblive anonym er det muligt, hvis du selv betaler for behandlingen. 

Helhedsorienteret indsats

Modsat tidligere ved man idag, at det er vigtigt at fokusere på de bagvedliggende årsager til misbruget og ikke kun afrusningen. Derudover ved man, at det er vigtigt at der kommer nye interesser og mennesker i stedet for. Et misbruger har ofte brugt timer dagligt på sit misbrug og den tid skal fyldes ud af noget andet. Det kan være en uddannelse, et job eller en sport. Det vigtige er, at misbrugeren efter endt behandling ikke overlades til sig selv, da risikoen for at vende tilbage til ens gamle netværk er større pga. ensomhed. Efter endt behandling, er det ofte muligt at forsætte med at komme med til aktiviteter. 

Flere Nyheder