Sql kurser – gør hverdagen mere effektiv

18 October 2022 admin

editorial

SQL (Structured Query Language) er et programmeringssprog, der er udviklet til at administrere data i en relationel database. Det bruges til at indsætte, opdatere og slette data, til at hente data ved at angive betingelser (kriterier) og til at udføre andre operationer på dataene. Med SQL, kan du oprette databaser, tabeller og visninger.

Hvordan anvendes SQL?

SQL er et standardsprog til lagring, håndtering og hentning af data i databaser. SQL bruges af mange databaseadministrationssystemer (DBMS), f.eks. MySQL, Microsoft SQL Server, Oracle, PostgreSQL og andre.

SQL bruges inden for business intelligence (BI) til dataanalyse og rapportering. BI-værktøjer, såsom Microsoft Excel, Tableau, Power BI og andre, bruger SQL til at oprette forbindelse til databaser og hente data til analyse. Desuden kan SQL bruges til at oprette rapporter og dashboards i BI-værktøjer, og i det hele taget hjælpe med effektivisering af arbejdsgangene på daglig basis.

sql kurser

Hvad kan jeg opnå med et 4D kursus i SQL?

4D-kurset i SQL giver dig færdigheder til at administrere databaser, søge data og oprette rapporter. Derudover lærer du at bruge SQL i BI-værktøjer til dataanalyse og rapportering.

DAX (Data Analysis Expressions) er et formelsprog, der bruges til at beregne mål og udføre dataanalyse i Power BI, Power Pivot til Excel og tabulære modeller i SQL Server Analysis Services. DAX omfatter et sæt statistiske funktioner, der giver oplysninger om fordelingen af værdier i en kolonne. Disse funktioner er nyttige, når du ønsker at vide noget om spredningen af dataene omkring den centrale værdi.

Et kursus i SQL eller DAX kan give dig alt hvad du behøver når det handler om systematisk og effektiv databehandling. Du vil kunne udvikle metoder, som kan indsnævre din fejlmargin, og hjælpe dig til at træffe de rette forretningsmæssige beslutninger.

Du kan læse mere om DAX og SQL kurser hos den danske kursus udbyder 4D på hjemmesiden 4d.dk

More articles