Skønne terrasser og havegange

10 April 2020 Pia Nielsen
image

editorial

En lækker stenterrasse og skønne havestier inddeler haven i spændende rum. Du kan få professionel belægning i Herning inden for alle typer sten, og så skal du ikke foretage dig andet end at nyde din have eller indkørsel. 

Hvad skaber en smuk terrasse?

Placeringen af en terrasse er det første, der skal tages stilling til, når du overvejer at skabe et nyt opholdsted i haven. Er du til mest mulig sol eller foretrækker du skygge? Terrassen bør vendes, så du kommer til at bruge den mest muligt.

En god stenbelægning er det næste, du skal beslutte i dit terrasseprojekt. Er du til store, moderne betonfliser – måske indfarvede? Eller nostalgiske små chaussé-sten? Eller måske et elegant mix? Få fagfolk til lave din personlige belægning i Herning eller der, hvor du bor – så er du sikker på et holdbart og smukt resultat. 

Hvor er der brug for professionel belægning?

Du kan sikkert selv lægge et par trædesten ned i køkkenhaven, men større områder, der skal bruges ofte og af flere personer eller køretøjer, kræver professionel belægning. Områder som terrasser, længere havegange og indkørsler. 

Terrassebelægning

Vigtigt for terrassebelægning er, at det hælder en smule, så vand ikke samles i pytter. Derudover skal underlaget være stabilt og afstanden mellem de forskellige fliser ens. Hvis du vælger en terrassebelægning, der mixer flere typer sten, bør du få rådgivning fra anlægsgartneren inden i forhold til både mønster og stenvalg. 

Havegange og indkørsler

Hvis en havegang er længere og skal lægges med fliser, er det bredden og længden, der afgør om der behøver hældning. Hvis havegangen kun er en flise bred, behøver der ikke indtænkes hældning. Skal havegangen bruges til andet end blot at gå på, eksempelvis til at køre trillebør eller tunge havemaskiner på, så bør der vælges en særlig slidstærk belægning. 

For indkørsler gælder de samme ting som for terrasser, men derudover skal belægningen være trykfast, så biler og andre tunge køretøjer kan bruge den regelmæssigt uden at skade belægningen. 

More articles