Sådan vælger du det rigtige ventilationssystem til dit hjem

10 november 2022 Anders Hansen
image

editorial

Hvis du er i tvivl om, hvilket ventilationssystem der skal installeres i dit hjem, så læs med hende. Vi vil gennemgå de forskellige enkeltdele, som et ventilationssystem består af, og samtidig fortælle dig lidt om, hvordan du vælger det rigtige system til dine behov. Du kan også læse mere om ventilation generelt her på bloggen – blandt andet om problemer med ventilationen og hvordan du undgår dem.

Et ventilationssystem består af flere vigtige dele:

Det er her, den friske luft kommer ind i systemet. Det kan være et åbent vindue eller en indsugningskanal.

Udløbet – det er her, den forældede luft udledes fra systemet. Det kan være en udsugningsventilator eller en udsugningskanal.

Filteret – det er med til at fjerne støv og andre partikler fra luften, inden den kommer ind i ventilationssystemet.

Blæseren – den er med til at flytte luften gennem systemet.

Når du vælger et ventilationssystem til dit hjem, skal du overveje et par ting:

Størrelsen af dit hjem – et større hjem har brug for et kraftigere ventilationssystem end et mindre.

Klimaet – hvis du bor i et varmt og fugtigt klima, har du brug for et andet ventilationssystem, end hvis du bor i et koldt og tørt klima.

Dine behov – hvis du f.eks. har allergi eller astma, har du brug for et andet ventilationssystem end en person, der ikke har disse lidelser.

Så skal man heller ikke glemme, at renovering af ventilation vil komme på tale senere hen.

Når du har overvejet alle disse faktorer, kan du begynde at kigge på de forskellige typer ventilationssystemer på markedet

renovering af ventilation

Der er to hovedtyper: tvungen luft og naturligt træk. Tvangsluftsystemer er mere almindelige i nyere huse, mens systemer med naturligt træk er mere almindelige i ældre huse.

Tvangsluftsystemer bruger en blæser til at flytte luften gennem systemet. Denne type system er mere effektivt end et naturligt træksystem, men det kan også være dyrere at installere.

Systemer med naturligt træk er baseret på konvektionsprincippet for at flytte luften gennem systemet. Varm luft stiger op, og kold luft synker, så luften bevæger sig naturligt gennem systemet. Denne type system er mindre effektivt end et tvungen luftsystem, men det er billigere at installere.

Når du har besluttet dig for, hvilken type ventilationssystem du har brug for, kan du begynde at se på de forskellige modeller på markedet. Der findes mange forskellige mærker og modeller af ventilationssystemer, så det er vigtigt at lave din research, før du foretager et køb. Du kan læse anmeldelser på nettet eller spørge venner og familie om anbefalinger.

Flere Nyheder