Malerfirma: Brug altid farveprøver

14 October 2020 Camilla Skøtt

editorial

Det er de færreste, der ligefrem elsker at male, og derfor er der ikke noget værre end at bruge en hel dag eller to på at male en væg for efterfølgende at finde ud af, at farven ikke passer alligevel. Vil du undgå det, så læs med, og få malerens bedste råd.

Du har nok luret rådet udfra overskriften. Det handler om farveprøver. Det er et eminent stykke værktøj, der kan spare dig for både tid og penge, forklarer det malerfirma, vi har spurgt til råds – og det er enkelt og let at føre ud i livet.

Det handler ganske enkelt om, at du skal finde den farve, du allerbedst kan lide; altså den du har tænkt dig at male. Den skal du købe en lille prøve af, og det samme skal du gøre med en farve, der er en tand lysere og en tand mørkere. Alle tre farver tager du med hjem, og på den væg du har tænkt dig at male, maler du cirka 1×1 meter af hver farve. Farven lader du tørre, og derefter vurderer du dem alle tre gennem en dag eller to.

Farver ændrer nuance, når de kommer ind i dit hjem, og de ser forskellige ud alt efter, hvordan lyset falder. Derfor kan en farve ser helt formidabel ud nede i butikken, mens den ser frygtelig på din væg.

Det er ikke spildt arbejde

Det lyder umiddelbart som spildte kræfter, men vi lover dig (eller malerfirmaet gør), at du vil opleve, at farverne slet ikke arter sig, som du havde forestillet dig. Langt de fleste ender med at vælge en anden tone end den, de bedst kunne lide hos farvehandleren, og netop derfor bør du altid lave farveprøver.

Det er spild af tid, kræfter og penge at male forkert, fordi det betyder, at du skal købe ny maling og male om.

More articles