Låsesmeden har længe været der

06 maj 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvom du måske har ret i, at din lokale låsesmed er et firma, som der er opstået i nyere tid, og det ikke er en virksomhed, som der befandt sig et andet sted før, så er det et erhverv, som der har været der længe.

Du kan jo bare tænke dig tilbage til middelalderen, hvor man havde gigantiske hængelåse og hele porte, som der skulle låses, og her havde man endda en porter, en opsynsmand og en, der bar nøglen.

Det var et ærefuldt erhverv, og man taler jo stadig om at få nøglen til byen som en stor ære, selvom det er lang, lang tid siden, at der har været borgmure omkring en by.

Men dengang som nu var det en låsesmed, man kontaktede, når man ikke kunne komme ind, ens nøgle var knækket, låsen var gået i stykker, eller man bare havde låst sig ude.

låsesmed

Den låsesmed vil nok også være der længe

Selvom låse har forandret sig en del gennem tiden i forhold til selve konstruktionen, så drejer det sig hovedsageligt om, at man har en lås og en enhed, som der kan låse den her enhed op.

Det er da klart, at der er kommet elektroniske låse det, men når man ser det over et samlet billede, så er det faktisk relativt få steder, som der har fået installeret sådan en.

Det er nemlig stadigvæk dyrt at have den slags, og det kan for mange også se voldsomt ud at have sådan nogle, specielt når det er til ens egen, private bolig.

Og låsesmede findes verden over, og man kan blandt andet finde dem på norsk som hos Askerls.no, og du kan finde dem mange andre steder.

Derfor er der også en stor chance for, at man stadigvæk vil have låsesmede i den ene eller anden form i fremtiden.

Flere Nyheder