Lad en professionel gulvmand forestå gulvafslibning Helsingør

29 August 2018 Astrid Pedersen

editorial

Et lækkert, massivt trægulv vedligeholder ikke sig selv. Uanset hvor høj kvalitet, træværket har, vil det med tiden blive slidt – og det vil tydeligt kunne ses. Måske er du selv i besiddelse af et trægulv, som med årene har opsamlet en vis patina i form af skjolder, uafvaskelige pletter, grålige slidspor og skrammer, ridser og hakker. Med mindre du er en fan af det afskallede og brugte look, er du sikkert meget interesseret i at finde ud af, hvordan du kan spole tiden tilbage og få dine smukke, ensartede trægulve igen.

Pletter og ridser kan ikke vaskes bort

Desværre er der meget lidt, du selv kan gøre, hvis den beskyttende hinde af olie eller sæbe først er slidt af. Inden under er træværket nemlig porøst og sårbart – og suger væske til sig som en svamp. Derfor vil du tydeligt kunne se pletter fra rødvin, kaffe, saftevand og andre farvede væsker, som er blevet spildt på dit trægulv – og som ikke kan fjernes ved hjælp af en ordinær gulvvask. De grimme, grå slidspor, som fremkommer, når støv og skidt trædes ned i de mest befærdede områder af dit gulv – for eksempel foran dørene, rundt om spisebordet eller ved gennemgange i rummet – lader sig heller ikke umiddelbart fjerne med vand og sæbe. Og som en ekstra gevinst er det blottede træværk ekstra sårbart over for påvirkninger, som kan give ridser og skrammer – for eksempel stoleben og legetøj.

Start på en frisk – giv dit trægulv en gulvafslibning

Alt håb er dog ikke ude for dit trægulv. Med en grundig gulvafslibning, udført af en dygtig og erfaren fagperson, kan du få dit smukke, levende trægulv igen. De skæmmende pletter, skrammer og ridser er nemlig som oftest placeret i træværkets overflade – og denne fjernes nemt med en gulvafslibning. Du kan læse mere om, hvordan en gulvafslibning foregår, her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-helsingoer/

More articles