Kan jeg betale mere af på et kontantlån?

17 oktober 2021 Emilie Ann Jacobsen

editorial

Hvis du har taget et kontantlån ud fra, at du for eksempel havde et deltidsjob, og du så får et fuldtidsjob, vil du jo blive i stand til at betale mange flere penge af på lånet. Det kan også være, at det ikke er din jobsituation, der ændrer sig, men at du arver eller vinder nogle penge. Kan du i det tilfælde betale flere penge af på lånet. 

Hvis du har taget et ikano bank lån, kan du sagtens betale mere af på lånet. Det kan du enten gøre på en gang. Det vil være oplagt, hvis du har arvet eller vundet penge, og gerne vil bringe din gæld ned. Det kan dog også være ved at sætte den månedlige ydelse op. Det vil være oplagt, hvis du har fået et job, hvor du tjener flere penge, eller du er begyndt at arbejde fuldtid frem for at arbejde deltid tidligere. 

Hvorfor skal jeg betale mit lån hurtigere af? 

Måske er du i tvivl om, hvorfor det vil være en fordel for dig at betale lånet hurtigere af. Det er selvfølgelig rart for dig, at du ikke længere har en gæld, men udover det hvilke fordele er der så ved det? 

Der er faktisk en meget vigtig fordel udover, at du hurtigere bliver gældfri. Det er, at du ikke kommer til at betale lige så mange penge for at have lånt pengene. Når du låner penge, er det jo ikke kun det, du har lånt, du betaler tilbage. Du skal også betale renter og gebyrer. Jo længere du er om at betale lånet af, des flere renter og gebyrer løber der jo på. Det kan blive til rigtig meget, hvis du har taget et lån, der løber over flere år Derfor er det vigtigt for dig at overveje, hvis du får flere penge mellem hænderne. 

Flere Nyheder