Inkasso service – når du ikke gider slås med dårlige betalere

21 January 2021 Astrid Pedersen

Hvis din virksomhed lever af at købe eller sælger produkter eller ydelser til private eller i B2B sammenhæng, vil du af og til støde på kunder, som ikke betaler til tiden.

Dette er temmelig irriterende, især fordi man selv skal ud og minde dem om det. Til alt held vælger mange at betale efter første påmindelse. Men så er der dem som trækker betalingen i langdrag. Og i så tilfælde kan du benytte et inkasso firma som kan hjælpe med inddrivelse af gælden.

Kan jeg ikke bare selv stå for inkasso i min virksomhed

Måske tænker du at du fint selv kan forestå indkradsning af de skyldige beløb fra dine kunder.- det er der for så vidt helle ikke noget i vejen for. Du skal blot være opmærksom på at det er en tidskrævende og slidsom opgave som stjæler tid og overskud som du ellers ville kunne lægge i din virksomheds kerne områder.

Du skal selv stå for at tjekke samtlige indbetalinger og udsende påmindelser og rykker breve til de kunder som ikke har betalt deres regninger inden for de angivne frister. Du skel hele tiden sørge for at holde styr på de kunder som ikke reagerer, og måske kan du oven i købet blive nødt til at tage kontakt til kunden over telefon.

Vælger du at overdrage sagen til inkasso, eller ønsker du selv at varetage indberetning til fogedretten, skal du sikre dig at dette sker med gyldig hjemmel og med de rette beføjelser og formuleringer. Ellers kan din indberetning hurtigt blive dømt ugyldig. Og så har du faktisk bare spildt din tid.

I stedet kan du benytte dig af et firma så som Collectia A/S. Collectia A/S er eksperter i inkasso sager og kan hjælpe dig med professionel inkasso service af et hvert omfang. Du kan læse mere om inkasso service hos Collectia A/S på collectia.dk

Flere Nyheder