Hvornår smager en kanelsnegl bedst?

27 December 2018 Troels Nielsen
Hvornår smager en kanelsnegl bedst?

Kanelsnegle smager altid godt

Har du nogensinde købt en kanelsnegl hos bageren. Det er svært at sige nej til, for der er med garanti ikke en bager i Danmark, som ikke har kanelsnegle med i sortimentet. Og de smager også himmelsk, især når de er nybagte og lune.

Det kan også være, at du selv har nydt at stå i køkkenet og have kanelsnegle i ovnen, så du rigtig kunne mærke, hvordan duften af kanel bredte sig ud fra ovnen.

Har du hørt om onsdagssnegle?

I mange byer kan du få en såkaldt onsdagssnegl. Det er faktisk en almindelig kanelsnegl bare i en større udgave, og så er der nogle gange også lidt creme i midten. Desuden kan den være bagt af en bløddej, så den færdige kage har en lidt anden konsistens end normalt.

En sjov historie om onsdagssneglen er, at den var ekstra populær i 90’erne, fordi det danske landshold i fodbold ofte spillede sine kampe om onsdage. Og så skulle der selvfølgelig godt med onsdagssnegle på kaffebordet.

I Nordjylland er kanelsneglen også kendt som jødekage 

Ja det kommer måske som en overraskelse for dig. Men i Nordjylland kan du faktisk risikere at få en kanelsnegl, hvis du beder om en jødekage hos bageren. De er dog kendtegnede ved, at de er lidt højere end den kanelsnegl, som du får i resten af landet.

Men det er da meget sjovt, at de hedder det samme som den kendte flade jødekage.

Her er en god opskrift på kanelsnegle

Hvis du ikke før har prøvet at bage kanelsnegle, så skal du da lige have et link til en rigtig god opskrift på kanelsnegle.

Hvis du klikker på linket, så lander du på en opskrift på kanelsnegle, som bare smager så englene synger. De er med både kardemomme og kanel, og det er helt sikkert ikke nok med én.

Du kan godt sætte kaffen over.

 

Flere Nyheder