Hvornår er en ægtepagt en god idé?

26 April 2021 Camilla Skøtt
image

editorial

Der er flere gode grunde til at lave en ægtepagt, og det handler ikke om – som nogle vil indvende – at man ikke vil dele sine værdier med sin partner, eller at man ikke stoler på hinanden. Det handler ganske enkelt om at sikre sig i tilfælde af situationer, man endnu ikke har forudset.

En ægtepagt er en skriftlig aftale, hvor to ægtefæller bliver enige om en række økonomiske problemstillinger, der kan opstå, hvis de en dag skal skilles. Naturligvis forventer man ikke, når man indgår et ægteskab, at det er sådan, det ender – men det gør det immervæk for en del par, og derfor er det en god idé at tage snakken, mens man stadig er glade for hinanden. På den måde kan man undgå store konflikter, hvis uheldet er ude.

Der kan være flere grunde til, at man som par ønsker at have særeje, men det er i særdeleshed en god idé, hvis:

– Du og din partner ikke ønsker at dele jeres værdier lige ved en eventuel skilsmisse

– Du og din partner ikke ønsker, at den af jer der lever længst, skal dele sin formue med afdødes egne børn fra tidligere forhold.

– Der er stor forskel på de formuer, I hver især bringer ind i ægteskabet.

– Du eller din partner har udsigt til at arve en større sum penge og ikke ønsker at lade dem indgå i bodelingen ved en eventuel skilsmisse.

– Du eller din partner starter eller ønsker at starte egen virksomhed og denne ikke skal deles i tilfælde af samlivsophør.

Overvej pensionen

Som udgangspunk er pension og aldersopsparing omfattet af særeje uden, at I har lavet en specifik aftale om dette. Det betyder også, at hvis I ønsker at dele jeres respektive pensioner i tilfælde af skilsmisse, så skal I rent faktisk lave en aftale om dette. 

Vil du vide mere om dette emne, kan vi anbefale dig at kigge for eBoligadvokat, der har mange års erfaring på området.

More articles