Husk økonomisk overblik og budget, når du låner penge

07 september 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Inden du ansøger om et lån, er det vigtigt, at du er sikker på, at du har penge til at betale de månedlige afdrag. Det gør du ved at få et overblik over din økonomi og efterfølgende lave et budget. Start med at skrive ned, hvad du har af indtægter og udgifter. Det er også en god ide at være opmærksom på, om du har mulighed for at tjene ekstra penge – skulle du have brug for det. Læs mere på Bankly.dk

Forskellen mellem dine indtægter og udgifter, er hvad du reelt kan betale af på et lån pr. måned. Læg efterfølgende et budget. Husk at det er vigtigt at der i dit budget er plads til uforudsigelige udgifter, til tant og fjas. Bare en gang i mellem. De fleste kan klare et stramt budget i et par måneder, men mere end det gør, at du dig selv sårbar for at kunne betale dine afdrag. 

RKI

Har du ikke overskud i dit budget til at låne er det vigtigt at du ikke tager et nyt lån. Har du ikke mulighed for at betale risikere du at ende i RKI, som dårlig betaler. Det vil have store personlige konsekvenser, hvor du kan have det svært at få noget så almindeligt som et telefonabonnement.

Er din økonomi stram og har du brug for at låne penge, kan du overveje at tage et større lån og betale dine lån ud. Et stort lån er som udgangspunkt billigere end mange små. Det kan gøre det muligt at låne. Ofte betaler du et gebyr hver måned, når du har et lån. Har du flere lån, hvor du betaler et måned gebyr, kan du i stedet bruge pengene på at afbetale lånet. Det kan blive til mange penge på et år. Du kan få hjælp på sammenligningssiderne. 

Flere Nyheder