Forberedelse er lig flottere trægulve

29 September 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Skal du have slebet gulve, er det en god ide at lave et godt forarbejde. Ikke alene sparer du penge, men du får også langt flottere gulve. Hvis du selv har planer om at afslibe gulvene og har lejet en afslibningsmaskine koster det penge fra det øjeblik du tager maskinen ud af butikken og du kommer til at bruge langt flere penge på sandpapir, end det er nødvendigt og derfor skal du have lavet dit forarbejde inden du går igang og henter maskinen.

Selve forberedelsen giver i sig selv langt flottere gulve, for jo færre gange du eller det det firma f.eks. https://gulvkanonen.dk/, du har hyret til at afslibe gulvet skal stoppe maskinen jo flottere bliver gulvene.

Hvad skal gøres inden afslibning?

Inden afslibningen går igang skal du starte med at vaske gulvene så de er helt rene. Er de beskidte vil afslibningen slibe snavset ned i trægulvet. Det næste du skal er at gennemgå gulvene og slå alle søm ned, så de ikke ødelægger det dyre sandpapir. Det har iøvrigt den ekstra fordel at du slipper for et gulv der knirker. 

Næste skridt er at fjerne ledninger som hænger, de skal op så de ikke bliver kørt over af afslibningsmaskinen. Det er også en god ide at fjerne panelerne. Ved at fjerne panelerne, kan afslibningsmaskinen kunne komme helt ind væggene uden at ødelægge panelerne. Sidst men ikke mindst, skal du sørge for at dække af så der ikke kommer støv i de andre rum. 

Hvis du ikke har planer om selv af afslibe gulvene, så start med at indhente mindst tre forskellige tilbud fra forskellige firmaer. Det giver dig et godt udgangspunkt for at finde det bedste tilbud. Det er også en god ide at bede om referencer. Det er vigtigt ikke at finde et så billigt tilbud, at de reelt ikke har tid til at udføre et ordentligt arbejde og du derfor risikere at komme hjem til et gulv der er fuld af ridser.

More articles