Får du stadig skrevet i din dagbog?

17 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Der er næsten ikke noget sjovere, end når man finder ens gamle dagbøger hos ens forældre eller på loftet!

Allerede dengang vidste man, at der var meget legetøj, tøj og andet, som man ville smide ud – selvom det kunne være sjovt at have i dag – mens det kunne betale sig at gemme de dagbøger.

For bøgerne er jo et øjebliksbillede på ens liv fra dengang, specielt hvis man har skrevet datoer i, hvor man kan se, hvor uvidende og naiv man var dengang, men også hvor åben man var overfor alting og håbefuld, fyldt med en masse muligheder.

Egentlig burde man aldrig have stoppet, så man blev ved med at skrive videre, for man kan stadig få fysiske dagbøger, som man kan skrive i, så man kunne have fortsat ens egens livsfortælling.

Men der kom bare så meget andet i verden, man fandt det barnligt, og man begyndte at skrive over nettet.

Måske var det på tide at genoptage den tradition med dagbogen?

Få indført dagbøger i livet igen

Man har jo stor fornøjelse over at genlæse de bøger og observere ens betragtninger fra dengang og ikke mindst sammenligne det med andre indslag i dagbogen og ens nuværende liv.

Det kunne være forfriskende og herligt forandrende at begynde at skrive i dagbog igen, så man kobler fra alt det digitale og skrevet lidt ned om ens liv.

Nogle terapeuter foreslår det tit at skrive dagbog, så man kan bearbejde ens egne følelser – som jo også kan være positive.

Og måske var det en tradition, som du kunne lære dine børn at starte op, så de også kan opleve den samme glæde, som du oplever nu.

I kan jo indføre et fast tidspunkt at skrive i hver jeres dagbog i løbet af dagen – I behøver jo ikke vise indholdet til hinanden.

Flere Nyheder