Den bedste angst behandling hos en dygtig psykoterapeut

07 October 2019 Astrid Pedersen

editorial

Lider du af angst, kan du sikkert nikke genkendende til udsagnet om, at angst er en af de mere invaliderende psykiske lidelser, der findes. I det følgende kan du læse mere om hvorfor det er vigtigt at opsøge behandling for sin angst.

Hvordan opstår angst?

Der er indtil videre intet inden for den videnskabelige forskning som kan påpege en direkte årsag til angst. Angst er i høj grad et individuelt og subjektivt oplevet fænomen, og på samme måde kan der være mange forskellige årsager til, at det enkelte individ udvikler en angst lidelse. Meget tyder dog på, at traumer og svigt i barndommen, meget voldsomme oplevelser samt arvelig disposition for stress og angst spiller ind på et højt plan, når det handler om udvikling af angst lidelser så som PTSD og generaliseret angst.

Der er sandsynligvis også andre miljømæssige faktorer fra barndommen, som spiller ind. Led din mor for eksempel af generaliseret angst, kan denne konstante bekymring have påvirket dig igennem din barndom, idet forældre med angst ofte projicerer denne angst over på børnene.

Få den rette angst behandling inden det er for sent

Uanset hvordan eller hvornår din angst er opstået, er det vigtigt, at du får den rette hjælp til at overkomme den inden den udvikler sig. Derfor bør du søge professionel hjælp til angst behandling al den stund din angst befinder sig på et niveau, hvor den endnu ikke har overtaget kontrollen med dit liv.

Du bør altid konsultere en specialist i angst lidelser, for eksempel en autoriseret psykolog eller en psykoterapeut, som har arbejdet med angst behandling i mange år. Blandt disse finder du psykoterapeut Kim Liljehult, som selv har lidt af angst, og derfor har førstehånds erfaring dermed. Kim Liljehult har hjulpet mange angst patienter med at overkomme deres angst, og kan helt sikkert også hjælpe dig. Du kan læse mere om Kim Liljehult på angstekspert.dk

More articles