Citronfromage – du spiser mindst 3 portioner
En rigtig mormorklassiker – som dog også er moderne
Hvis du slår op i en gammel kogebog fra dengang din bedstemor gik på husholdningsskole, så kan du helt sikkert finde en opskrift på citronfromage. Det var simpelthen noget af det allerførste, man skulle lære at lave. Det var en dessert, som alle nød at spise, og den var hverken svær eller dyr at lave.
Men det er ikke en dessert, som er gået i glemslen – tværtimod. Du kan sågar nyde den i mere moderne versioner på dyre gourmetrestauranter, hvor man undertiden gerne vil lave klassiske retter med et moderne twist.
Pas på husblassen
Ét af de meget vigtige elementer i citronfromagen er den lidt specielle ingrediens, som kaldes husblas. Det er den ingrediens, som giver fromagen den stive konsistens, som er et kendetegn for citronfromage. Du kender det garanteret godt selv, at fromagen kan tages op i store skefulde uden at gå i stykker, når den kommer over på tallerkenen.
Hvis du selv har lavet citronfromage før, så er du bekendt med, hvordan husblas fungerer. Hvis du ikke tidligere har arbejdet med husblas før, så husk at læse opskriften godt, så du ved, hvor mange plader husblas der skal anvendes.
For du kan godt regne med, at du laver noget, der minder mere om en meget stiv gelé, hvis du anvender for meget husblas, og så bliver fromagen ikke så god.
Hvor meget flødeskum?
Der skal selvfølgelig flødeskum på toppen af fromagen. Hvor tykt et lag du anvender, er selvfølgelig smag og behag. Mon ikke din bedstemors kogebog anbefaler et godt tykt lag? Du vælger helt selv, og under alle omstændigheder, så kan du bare lave et tyndt lag, og have en ekstra skål med flødeskum ved siden af. Så kan du og dine medspisere selv supplere.
Hvis du har spist citronfromage før, så ved du, at der skal flere portioner til. Hvis det er din første omgang, så sæt tid af til mindst 3 portioner.