Lys gør hele forskellen i en indretning

25 January 2020 Mette Nielsen

editorial

Vidste du, at hele din indretning afhænger af, om du har godt eller dårligt lys i din bolig? Du kan bo nok så hyggeligt og pænt, men hvis dine lyskilder ikke fungerer, kan det ødelægge hele udtrykket eller gøre rummet ubehageligt at være i.

Lys er vigtigt for helhedsindtrykket af din bolig. Det skaber den base, der skaber grobund for en god stemning og en god atmosfære i dit hjem. Det er derfor utrolig vigtigt, at du har lamper med i dine overvejelser, når du indrettet. 

Du skal tænke over, hvad dit rum skal bruges til, hvilke hjørner der skal være oplyste og hvor det er vigtigt for dig at have godt lys kontra mindre markant lys. 


Lys de rigtige steder
Når du skal indrette dit hjem og sætte lamper op, skal du tænker over, hvor du skal have god arbejdsbelysning, fordi du skal kunne se ekstra godt. I et køkken, foran spejlet på badeværelset eller ved et skrivebord er det særlig vigtigt, at du kan se alting tydeligt og godt. Til gengæld er det måske ikke nødvendigt med helt så meget lys i et hjørne med reoler, og andre stedet igen er det rart at kunne skrue op og ned for lysstyrken alt efter situationen.

Når du vælger lamper, skal du vælge ud fra den stil, du ønsker at have i dit hjem. Måske tænker du ikke over det, men en lampe er også en pyntegenstand, som folk ser. For mange vil en klassisk flot lampe være det rigtige valg, fordi den ikke skaber uro eller larmer med sit udseende i resten af indretningen

Du har måske ikke brugt mange tanker på det før, men når først dit hjem er indrettet med en god belysning, vil du opleve det som en glæde hver dag. Det betyder noget for hverdagen, at du kan skære grøntsager i et godt lys eller læse en bog fra en lampe, der giver god belysning. 

More articles