Kan man male et gammelt badekar?

19 October 2021 Astrid Pedersen

editorial

Det korte svar på spørgsmålet stillet i overskriften er ja – det kan faktisk godt lade sig gøre at male et gammelt badekar.

Maling af badekar – også kaldet reemaljering – foretages når emaljen på karrets inderside er blevet så slidt at det ikke længere er forsvarligt at bruge badekarret.

Det er i så tilfælde langt nemmere og hurtigere at reemaljere badekarret end at smide det ud og erstatte det med et nyt et af slagsen. Og renovering af badekar med reemaljering er samtidig meget billigere end en udskiftning heraf.

Slidt badekar? Lad en dygtig badekarsmaler forestå reemaljering

Hvis dit badekars inderside er en mosaik af krakeleringer, skrammer, ridser og misfarvninger er det ikke nogen god idé at bruge det til lange varme karbade.

De grimme, gullige eller brune misfarvninger er et udtryk for at emaljen er blevet så slidt at kalk, rust og okker fra vandet kan aflejre sig. Hvis du mærker efter vil du kunne føle en ru overflade. Denne kan fungere som grobund for bakterier og andre potentielt sygdoms fremkaldende mikro organismer.

Du sætter altså dit helbred på spil ved at bade i et slidt badekar med en beskadiget emalje. Og derfor bør du lade badekarret renovere inden du lader det danne rammen om dine hyggelige hjemmespa aftener.

Du kan få hjælp til maling af badekar hos en badekarsmaler. En badekarsmaler er den rette fagperson til at foretage en reemaljering. Med en badekarsmaler til hjælp er du sikret en flot resultat, nemlig et badekar der står som nyt, med en flot og stærk emalje som kan holde i mange år.

Få hjælp til renovering af badekar hos badekarsmaler i København

Hvis du bor i København eller på Frederiksberg kan du altid få et skarpt tilbud på maling af gammelt badekar hos Emaljespecialisten. Klik ind på Emaljespecialisten og læs mere.

More articles