Køb en projektbolig med hjælp af en boligadvokat

27 April 2021 Lotte Hindsberg

editorial

At købe en projektbolig, altså en bolig som endnu ikke er bygget, har sine fordele og sine ulemper, men som med alle andre køb kan det være en fordel at have en boligadvokat med ind over fra start til du senere flytter ind i boligen. 

Fordelene ved at købe en projektbolig er, at du kan være med til at bestemme hvordan den skal se ud, lige fra valg af vinduer til køkkenmaterialer. Som udgangspunkt vil du også ofte tjene penge ved et senere salg, fordi prisen ofte stiger i den mellemliggende periode. Her skal du dog være opmærksom på, at med mindre du har boet i boligen, skal der betales skat af fortjenesten.

Ulemperne ved køb af en projektbolig

Der er desværre også ulemper ved at købe en projektbolig. Modsat når du køber en bolig, der allerede er opført, kan du ikke være 100% sikker på hvad det er du har købt. Du kan også opleve store forsinkelser, som gør at du ikke kan flytte ind i boligen som planlagt. Det kan være en udfordring, hvis man har en anden bolig som skal sælges eller opsiges.

Det kan derfor være hensigtsmæssigt at have en boligadvokat med indover. Du kan læse mere om projektsalg her https://eboligadvokat.dk/koeb-af-projektbolig/.

Selvom et projektbolig er lidt anderledes at købe, end hvis boligen allerede står der og det er nemt at se hvad der er af fejl og mangler, er købsprocessen stadig den samme og du kan med fordel ansætte en boligadvokat fra begyndelsen.

Med begyndelse menes fra når i har et møde i banken og skal forhandle lånebetingelser, til når handlen er gået igennem og købsaftalen skal godkendes og der skal laves et skøde. Skødet skal tinglyses også selvom det er et selskab og ikke en privat sælger, der har solgt jer boligen. Det er dig som køber der betaler for tinglysningen.

More articles