5 vigtige fakta om insekthoteller

20 juni 2020 Emilie Ann Jacobsen

editorial

De seneste år er det blevet mere og mere populært at have et insekthotel i haven. Det er en kasse med forskellige former for naturlige materialer i. Men hvorfor er det lige, at det er godt at have sådan et i haven? Vi kommer her med fem fakta om insekthoteller. Vi har fået inspiration hos ideshoppen.com, hvor du kan finde et insekthotel til haven

1. Du har brug for insekter

Som haveejer har du sikkert typisk fokus på de insekter, som du ikke ønsker at have i haven. Det kan for eksempel være myrer og bladlus. Men du har også brug for en række forskellige insekter i haven. Det er dem, du kan tiltrække med insekthotellet. 

2. Insekterne kan bruge hotellet på forskellige måder

Insekterne kan både bo i hotellet, spise af det, lægge æg i det, og deres larver kan forpuppe sig i det. De kan altså bruge det på rigtig mange måder. Det er også derfor, at det har så mange forskellige materialer. 

3. Du skal hænge hotellet op, der hvor du skal bruge insekterne

Selvom insekter kan bevæge sig langt, er det stadig en god ide, at du hænger det op i nærheden af det sted, hvor du gerne vil have insekternes påvirkning. Du bør derfor hænge det inden for et par meters radius af det bed, hvor du gerne vil have deres påvirkning. 

4. Aktiviteten i dit hotel er størst om sommeren

Insekthotellet skal hænge et sted, hvor det er varmt og tørt. Det er derfor vigtigt, at du vælger en solrig plads i haven. Det skyldes, at insekterne er afhængige af sol og varme. 

5. Aktivitet i hotellet kan vise sig som huller mm. 

Måske kan du ikke se selve insekterne, der bor i dit hotel. I løbet af sommeren vil du dog se forskellige tegn på, at de bruger det. Det kan for eksempel være, at der opstår flere huller. 

Flere Nyheder