Online privat lån – når økonomien trænger til et boost

17 October 2021 Astrid Pedersen

editorial

Skal økonomien have en håndsrækning indtil næste første – eller mangler du penge til en nyanskaffelse lige nu og her? Så kan du overveje at optage et privatlån online.

Hvem kan optage et privatlån?

Alle privat personer, som er fyldt atten år og har fast bopæl i Danmark, kan komme i betragtning til et privatlån. Hvis du ønsker at optage et privatlån online skal du kunne dokumentere disse to forhold – og det kan du gøre ved hjælp af dit NemID.

En online långiver vil ofte betinge sig at du ikke står opført hos RKI (Ribers Kredit Information) eller i Debitor Registret som dårlig betaler. Og visse långivere låner ikke penge ud online til folk under 25.

Hvad koster et privatlån?

De samlede omkostninger på et lån kan variere meget. Generelt er renten højere på et forbrugslån end på et lån til eksempelvis bil eller bolig. Dette skyldes at långiver har sikkerhed for lånet når der kan tages pant i bilen eller i boligen.

Ved et forbrugslån, hvor pengene går udelukkende til forbrug, vil der ikke være nogen sikkerhed. Og så tager långiver højere renter i stedet.

Når du leder efter et billigt online lån bør du ikke lade dig lokke af løfter om lave renter eller afdragsfri perioder. I mange tilfælde vil denne type lån udstedes af lånehajer som kun er ude på at tage dig ved næsen.

Du bør under alle omstændigheder læse det der står med småt, og sætte dig grundigt ind i låne vilkårene. Ellers risikerer du grimme overraskelser i form af skjulte gebyrer eller renter som pludselig stiger. Og så er det at et ellers billigt lån går hen og bliver meget dyrt.

Lån penge online hos Ikano Bank

Hvis du vil være sikret ordentlige låne forhold kan du med fordel optage dit privatlån hos Ikano Bank – læs ere på ikanobank.dk

More articles