Det Digitale Bilhus – Jeep-forhandler med særligt speciale

27 August 2020 Astrid Pedersen

Går du og leder efter en bomstærk firhjulstrækker eller SUV som kan holde til livet på landet? Så kan du med fordel kigge i retning af Jeep.

Historien om Jeep – den solide kæmpe

Vi kender alle sammen den klassiske firhjulstrækker Jeep fra film hvor den er uundværligt inventar i en hver scene som inkluderer det amerikanske militær. Det er der gode grunde til.

De første Jeep biler, som rullede af samlebåndet i 40’erne, blev særligt fremstillet til at imødekomme hærens behov for et let og manøvredygtigt køretøj – fortrinsvis til personel transport. Willys og Ford vandt kontrakten og påbegyndte straks produktionen af det der siden hen er gået hen og blevet et amerikansk ikon.

Navnet Jeep er angiveligt udledt af forkortelsen GPV som står for General Purpose Vehicle – G og P trukket sammen bliver i engelsk udtale til ordet Jeep. Efter krigen kom den første civile udgave af det populære køretøj på markedet, og efterspørgslen har siden kun været tiltagende.

I 1978 blev der produceret omtrent 600 Jeep biler om dagen. Den mest kendte og populære Jeep model er Jeep Wrangler, hvor Jeep Compass er den model som kommer tættest på at ligne en almindelig person bil. Herhjemme er Jeep SUV modellerne særdeles populære, især den pris belønnede Jeep Grand Cherokee.

Hvorfor bruge penge på en Jeep?

Jeep tilhører, i lighed med de fleste amerikanske bil mærker, ikke det billigste brand på vore breddegrader. Priserne på samtlige Jeep modeller ligger i den høje ende i forhold til tilsvarende modeller fra eksempelvis japanske eller tyske brands.

Du kan dog stadig godt være heldig at finde en brugt Jeep til en overkommelig pris med masser af år tilbage under motorhjelmen. Det er blot at lede de rette steder, som for eksempel den online portal Det Digitale Bilhus. Se annoncer for Jeep til salg på https://www.detdigitalebilhus.dk/ 

Flere Nyheder