Brug altid vådrumsmaling til badeværelset

27 February 2020 Camilla Skøtt
Brug altid vådrumsmaling til badeværelset

Det er fristende at bruge almindelig maling på badeværelset, fordi det er billigere end den, der er beregnet til vådrum – men hvad sker der egentlig, hvis du gør det?

Skal du i gang med maling af badeværelse, er det vigtigt, at du kigger dig godt for, når du handler ind. Det er fristende at vælge den billige version, men på sigt er der både penge og besvær at spare, hvis du vælger en kvalitetsmaling.

Og selvom det er fristende at bruge almindelig maling, fordi det er billigere end vådrumsmaling, er det altså et no-go. Du skal altid bruge vådrumsmaling på badeværelset, så du ikke giver fugt og skimmel gode betingelser for at gro på væggene.

 

 

Hvad er vådrumsmaling?

Det særlige ved vådrumsmaling er, at den er modtagelig over for direkte berøring med vand, og derfor kan du bruge den omkring håndvasken og brusenichen uden at frygte skimmelvækst. 

Du skal dog være opmærksom på, at vådrumsmaling ikke er det samme som vådrumssikring. Har du helt styr på begreberne, kan du sagtens male dit badeværelse selv. Alternativt er det en god idé at søge vejledning hos en professionel maler. 

Vådrumsmaling på HELE badeværelset?

Det er ikke nødvendigt at bruge vådrumsmaling på hele badeværelset – kun i nærheden af de områder, der jævnligt udsættes for vandsprøjt og meget fugt. Altså primært omkring håndvasken og badet. Det giver dog det bedste resultat, hvis du bruger den samme maling hele vejen rundt, så der ikke kommer synlige overgange fra maling til maling.

Vil du alligevel gerne undgå vådrumsmalingen på dele af badeværelset, kan du i stedet bruge en vandbaseret vægmaling, der også er let at arbejde med. Og husk; det er ikke kun væggene på dit badeværelse, der kan males. Du kan også renovere fliserne med maling, hvis du renser dem grundigt for snavs og vælger en maling, der er egnet til fliser.

Flere Nyheder